Spring naar hoofd-inhoud

Nieuws

Lente tips!

Heeft u ook zo'n zin in de lente?

In deze video tonen Max en Alex, twee tuinbouwers van de Royal Botanic Gardens Victoria in Melbourne, Australië, enkele handige tips om heggen in de lente te snoeien.

Tip 1: Snoeien in het vroege voorjaar "In de lente snoeien we de planten die nog laat in de winter bloeiden. Een algemene regel is om een plant pas te snoeien als hij uitgebloeid is. Je kan al veel snoeien in de winter, maar voor sommige planten moet je echt wachten tot de lente."

Tip 2: Licht en grondig snoeien "Door een plant te snoeien, beschadig je hem in feite en stimuleer je nieuwe groei. Je kan licht of grondig snoeien, afhankelijk van wat je wilt bereiken."

"Ik zou zeker aanraden om de heggen lichtjes maar regelmatig te snoeien, zodat ze er echt weelderig uitzien. Maar als je een overwoekerde heg hebt, is de lente een goed moment om drastisch te snoeien, omdat snoeien nieuwe groei stimuleert."

Tip 3: Schade door het weer voorkomen "Bij het snoeien zou ik aanraden om altijd rekening te houden met het weer. Bij te vroeg grondig snoeien in de lente riskeer je dat de planten vorstschade oplopen. Als het warmer wordt en je de plant echt overdreven hard terugsnoeit, loop je het risico om schade te veroorzaken met als gevolg verbrande vlekken."

Super: Tip 4: Hoge heggen aanpakken "Wij gebruiken hier de heggenschaar met draaibare mesbalk. Hou de machine vrij dicht bij je borst en stel de mesbalk in op een hoek van 90 graden. Loop dan gewoon langs de voorkant van de heg."

Meer informatie over de STIHL heggenscharen en heggenscharen op steel kan je terugvinden op https://www.stihl.be/nl/c/heggenschar... en https://www.stihl.bnl/nl/c/heggenscha...
Heerlijke momenten beleven in je tuin? Ontdek hier alles over tuinonderhoud, met tips en aanbevelingen over het snoeien van hagen, composteren en nog veel meer: https://www.stihl.be/nl/tuinadvies-in... en https://www.stihl.nl/nl/tuinadvies-in...

Raadpleeg voor meer videohandleidingen https://www.youtube.com/c/STIHLBenelu...

Sinds het allereerste begin past STIHL revolutionaire technieken en vernieuwende ideeën toe. Al meer dan 90 jaar staat STIHL synoniem voor spitstechnologie. Vandaag is het merk dankzij zijn kwaliteit en dienstverlening in de hele wereld bekend.

Volg ons op Facebook via https://www.facebook.com/stihlBENL voor België en https://www.facebook.com/stihlNL voor Nederland of volg STIHL Benelux op Instagram op https://www.instagram.com/stihl_benelux/

BRON: https://www.stihl.nl/nl

Terug